Dienstag, 2. September 2014

leśny mech



Przepis znaleziony w sieci,ale reszta moja.Jestem szczególnie z siebie dumna,bo normalnie należę do tych gospodyń domowych,które nie pieką.
Ale się odważyłam i naprawdę warto ,bo to coś dla oka i dla zdrowia-wreszcie zdrowe ciasto!

ciasto:
450 g mrożonego szpinaku
1 szklanka cukru
3 jajka
2 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia

masa:
400 ml śmietany
1  galaretka
100 g białego serka

Jajka utrzeć z cukrem,dodać olej,mąkę ,proszek. i odciśnięty szpinak.wszystko zmiksować i do piekarnika na ok.60 min w tem.180 stopni

Ubić śmietanę ,dodać serek i ciepłą galaretkę.

Ciasto ostudzić,wierzch ściąć i pokruszyć,polać masą,posypać pokruszonym ciastem,schłodzić ok.2 godziny w lodówce,udekorować wg uznania-moja dekoracja nie nadaje się do spożycia i...smacznego!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen